Біля могили Володимира Івасюка у Львові заспівали «Червону руту» та «Водограй»

0

На Личаківському цвинтарі у Львові вшанували пам’ять Володимира Івасюка та заспівали знамениті твори видатного композитора «Червона рута» і «Водограй».

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Сьогодні Володимиру Івасюку могло б виповнитися 75. Пам’ятаємо. Львівський період його життя – також. А щоб пам’ять дійсно була живою, треба слухати його пісні. Тим паче, що за свої короткі 30 земних років він залишив нам безцінний спадок – 100 естрадних та 50 інструментальних творів, і багато таких, які досі ще не почали виконувати», — наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Вшанували пам’ять відомого українця на Личаківському кладовищі. Директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк разом із молоддю, громадськістю поклали квіти на його могилу.

У виконанні студентів Львівського музичного фахового коледжу ім. С. Людкевича та Львівського фахового коледжу культури і мистецтв прозвучали знамениті твори видатного композитора «Червона рута» та «Водограй».

Як повідомляв Укрінформ, Львівський архів до 75-річчя від дня народження Володимира Івасюка оприлюднив оцифровані документи композитора. Особовий фонд Р-3220 – «Івасюк Володимир Михайлович — український композитор» налічує 91 файл. Це збірники вокальних творів, автографи музичних творів, оркестровки пісень, нотатки, чернетки, записні книжки, зошити з дитячими малюнками та листування.

Фото: Львівська ОВА

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я