БИТВА СВІТЛА І ПІТЬМИ. УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

0

Російсько-українська війна цілком очевидно призведе до глобальних геополітичних змін. Особливо відчутним це стане в разі ймовірної поразки Росії у війні проти України (про інший результат війни ми, українці, навіть не хочемо думати).

Стає все більш очевидним, що хвалена російська військова армада («друга армія в світі за потужністю») виявилася безсилою перед українськими Збройними Силами й українським народом. Адже, як засвідчує історія, народ, який піднявся проти окупанта, в більшості випадків перемагає.

Міф про «непереможну» російську армію вже лопнув, як смердючий пузир. Відтак, світові, щоб «скрутити в’язи» смертельно небезпечному монстру, необхідно домогтися колапсу російської економіки і фінансової системи. Росія мусить отримати повномасштабну ізоляцію. В такому разі її чекатиме реальність Північної Кореї. Росіяни мусять заплатити за своє злочинне рабство і перетворитися на злиднів. Заплатити за те, що прийшли нас вбивати, заплатити за божевілля свого диктатора. Засліплені пітьмою мешканці Мордору мусять завити від голоду. Адже криваві злочини Путіна проти України та українського народу – це криваві злочини всієї Росії. На Росію назавжди лягло тавро країни-вбивці, країни-терориста. Поразка Росії цілком імовірно може призвести до соціальних потрясінь у країні, а також, як результат – до нокауту (фізична смерть або втеча) для Путіна і до краху путінського режиму, початку великої російської смути. У яких формах це може відбуватися – наразі можна лише прогнозувати. Не можна виключати «традиційного» для Росії двірцевого перевороту.

Наступник Путіна, хто б він був, імовірно, припинить війну з Україною і конфронтацію із Заходом. У будь-якому разі Росія відтепер – на задвірках цивілізації, навіть якщо вона збережеться в нинішніх кордонах. Росія фактично ізольована від зовнішнього світу. Відтак Путін таки домігся «поділу світу» на сфери впливу, однак місце і роль Росії на новій геополітичній шахівниці – умовно кажучи, цілком може бути «біля параші». Росія буде відкинута в цивілізаційне провалля.

Україна безперечно стане членом ЄС. Це означатиме ще одну геополітичну поразку путінського режиму, крах смертельно небезпечної ідеї «русского міра». Україна назавжди, навіки знищить у своєму суспільному і державному організмі страшну бацилу російського впливу.

Цілком можливо, що ослабленням Росії може скористатися Китай. У якій формі це буде відбуватися – знову ж таки, наразі важко спрогнозувати, але, вочевидь, у Пекіні прораховують різні варіанти і діятимуть залежно від цього.

Щодо НАТО, то, на жаль, авторитет цієї міжнародної організації у світлі російсько-української війни істотно знизився. Однак нам зараз не варто про це говорити. Тим більше, що політичні еліти Заходу, безперечно, зроблять дуже серйозні висновки у висліді російсько-української війни.

Поразка Росії стане надзвичайно важливою для демократичного світу, до якого, без сумніву, відтепер належатиме Україна. Це означатиме, що, на щастя, світ ХХІ століття не перетворюється в «джунглі» з правом грубої цинічної сили, а має шанс зберегти верховенство закону.

Михайло Сидоржевський

facebook.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я