Британський режисер знімає документальний фільм про війну в Україні

0

Про це повідомляє Державне агентство з питань кіно на сторінці у Facebook.

«Ukrainian Storybox» – це унікальне документальне кіно, в якому звичайні українці можуть розповісти власними словами історію про те, як змінилося їхнє життя після широкомасштабного вторгнення. Для зйомок фільму в Лондоні створили спеціальну відеокабіну, яка є символом проєкту та безпечним простором, де люди діляться своїми почуттями, емоціями та доказами жахів, які сьогодні переживає Україна.

Довідково: Девід Белтон – володар премії «Еммі» − режисер із 30-річним досвідом. Відомий тим, що на ВВС висвітлював розпад радянського союзу, війну в Боснії та геноцид у Руанді для Newsnight. Написав історію до повнометражного фільму Shooting Dogs, який приніс йому номінацію на премію BAFTA. У 2008 році Девід переїхав до США і став режисером серіалу PBS «Бог в Америці» і «Аміші», за який отримав премію «Еммі». У його доробку також історичні фільми для BBC та серіали для Netflix (Captive), Amazon (This Is Football) і Channel 4 (Lost World).

Перший етап зйомок документального фільму вже відбувся у Запоріжжі та об’єднав близько 30 героїв. Серед яких: військовослужбовці, внутрішньо переміщені особи, волонтери, люди, які перебували в окупації, а також жінки, діти та літні люди. Наступні зйомки планують провести в Одесі, Львові, Чернігові, Харкові та Києві.

За словами генерального продюсера фільму Романа Мартиненка, цей фільм є рупором для українців, яких має почути міжнародна спільнота.

− Навіть коли світ утомиться чути про чужі трагедії, коли з часом Україна зміститься з перших шпальт до заміток про перебіг подій, живі голоси та реальні історії людей нагадуватимуть світу з великих екранів та кінофестивалів про неосяжний біль України, про неймовірну силу та сміливість українського народу, − зазначив він.

Проєкт реалізується українською кінокомпанією «ММД ПРО» спільно з німецьким продакшеном LOOKSFilm та британською телевізійною компанією Yard 44. Презентація фільму «Ukrainian Storybox» планується у лютому 2023-го під час Берлінського кінофестивалю.

Підготувала Світлана Кирган

armyinform.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я