Чародійницькі ліки для читачів

0

10 квітня ошатна бібліотека селища Слобожанське Дніпропетровської області приймала довгоочікуваних гостей – митців Еліну Заржицьку та Олену Швець-Васіну.

На зустрічі були присутні вчителі Слобожанського ліцею, викладачі Слобожанської мистецької школи, працівники будинку культури та мешканці селища Слобожанського.

Олена Швець-Васіна представила книги поезій «Портрети серця» та «А ми живемо!», прочитала вірші з цих книг. Учасники заходу уважно слухали поезії воєнної тематики та пісні у виконанні авторки – «Що ж мені робити?» (на вірші Т.Г. Шевченка) та «За тобою вибір майбуття» (музика й аранжування – Олександра Погорілого). Зі слізьми на очах глядачі подивились відеокліп вірша поетки «А ми живемо!» у виконанні заслуженого діяча культури Романа Байрактара  (м. Харків).

Еліна Заржицька розповіла історії створення власних книг, а саме «Легенди про козаків», «Пригоди динозавриків», «Китеня Тимко», «Видатні лікарі та біологи» тощо.

Присутні з цікавістю слухали про збірники творів українських письменників, створених за упорядництвом пані Еліни: «Вишиванка для сонечка», «Мами просять пам’ятати», «Абетка професій», «Йому тринадцятий минало», «Пан Гав із UA». А її розповідь про унікальну книгу – спільну повість, написану 36-ма авторами України «Чи бачать небеса котів» (ідея Еліни Заржицької та Ольги Полевіної з м. Кропивницький) – про мешканців 36 квартир одного під’їзду, в який попала ворожа ракета, – розчулила до глибини душі. Тепер співробітниці бібліотеки з нетерпінням чекають на презентацію цієї книги в Слобожанському.

Шановних гостей привітали викладачка та її учениця Слобожанської мистецької школи, які створили неповторну ауру власним співом і грою на бандурі.

Цитуючи рядки поезії О. Швець-Васіної: «В часи боротьби найпотужніша зброя – //Мистецтво. За душі людські. І не тільки: //Мистецтво також для розтерзаних горем //Вкраїнських сердець – чародійницькі ліки», – можна стверджувати, що творча зустріч відбулася саме так: стала чародійницькими ліками для серць присутніх.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я