Дві українки номіновані на премію The Astrid Lindgren Memorial Award 2020 року

0

Українки Штанько та Воронина номіновані на премію Астрід Ліндґрен. Повний перелік номінантів журі оголосило 17 жовтня на Франкфуртському книжкового ярмарку, повідомляє ukrinform.ua.

“Список є золотою копанкою для всіх, хто цікавиться дитячою літературою та літературою для «молодих дорослих»”, – заявило журі.

У список увійшли ілюстраторка Катерина Штанко та письменниця Леся Воронина.

Загалом на премію претендують 237 кандидата з 68 країн з усіх континентів – автори, ілюстратори, промоутери та оповідачі. Серед них 49 нових імен, 46% жінок і 41% чоловіків, а також 13% організацій.

Нагадаємо: Катерина Штанко — українська художниця (працює аквареллю, еколайном, графітним олівцем) та письменниця, учасниця багатьох українських та міжнародних виставок. Співпрацювала з видавництвами «Веселка», «Дніпро», «Свенас», «Марка України» «Марка України», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Грані-Т» та «Видавництво Старого Лева». В 2014 році у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» вийшла книжка «Дракони, вперед!», в якій Штанко виступила і як ілюстратор, і як автор. Видання було визнане «Дитячою книгою року BBC — 2014».

Леся Воронина — українська письменниця, перекладачка, журналістка. Під псевдонімами написала понад сто сюжетів коміксів, які впродовж 13 років з’являлися на сторінках журналу «Соняшник». Найпопулярніші дитячі твори письменниці — збірка повістей «Суперагент 000.», пригодницькі повісті «Пригоди голубого папуги», «Хлюсь та інші», «Таємниця Чорного озера». Очолює створене у 2011 році дитяче видавництво «Прудковий равлик».

Переможця The Astrid Lindgren Memorial Award-2020 оголосять 31 березня.

Джерело: «Українська літературна газета»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я