Фестиваль «KyivBookFest» зібрав ₴810 тисяч для друку статутів та посібників ЗСУ

0

Книжковому фестивалю «KyivBookFest» вдалося зібрати 810 034 гривень для друку статутів та посібників для Збройних Сил України.

Про це повідомляє пресслужба фестивалю у фейсбуку, передає Укрінформ.

«Перше та найголовніше: нам вдалося зібрати 810 034 гривень для друку статутів та посібників для ЗСУ! Фестиваль відвідали понад 25000 людей. Серед відвідувачів майже 5500 побували на галузевому форумі (локації з подіями), потрапити на який можна було за донейт. Найбільший благодійний внесок у розмірі 7000 гривень зробила відвідувачка на аукціоні під час виступу гурту «Фіолет» за книгу Андрія Кокотюхи «Довга комендантська година» з автографом Кирила Буданова», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найбільша кількість глядачів була на зустрічах з Максом Кідруком, Юрієм Гудименком, Данилом Яневським, Володимиром В’ятровичем та Сергієм Руденком, братами Капрановими, Марією Матіос, Василем Шклярем, а також під час спільної презентації Віктора Морозова та Івана Малковича.

Крім того, професійна частина фестивалю зібрала всіх дотичних до книжкової сфери представників: видавців, книгарень, бібліотекарів та державу. Зокрема, топовими подіями KyivBookFest стали події з військовими та війну, без уваги не лишились і музичні виступи Олександра Положинського й гуртів «Фіолет» та «OT VINTA», які кожного дня закривали програму фестивалю.

Також команда фестивалю зробила опитування понад 60% видавців, які взяли участь у події.

«98% опитаних відповіли, що задоволені участю та вважають фестиваль успішним. Майже 50% повідомили, що кількість відвідувачів перевищила їхні очікування, а 45% – що вони розраховували на відвідуваність, близьку до фактичної. За інформацією 90% видавців торгівля компенсувала їхні витрати на фестиваль. З них у 30% дохід покрив усі витрати, а ще у 60% зафіксоване позитивне сальдо. 75% видавців поставили організаційній частині фестивалю оцінку «відмінно». 100% видавництв, які надали відповіді, планують брати участь у наступному KyivBookFest», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, KyivBookFest – новий книжковий фестиваль, який відбувся за участі понад 80 видавців та книготорговельних компаній. Фестиваль працював 8-10 вересня в торговельному центрі Gorodok Gallery та Pochayna Event Hall.

Фото: Пресслужба фестивалю

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я