Фільм «Памфір» показали у кінотеатрах вже понад 20 країн

0

Українську стрічку «Памфір» показали і продовжують демонструвати у кінотеатрах понад 20 країн світу.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів режисер картини Дмитро Сухолиткий-Собчук.

«Компанія, яка займається прокатом нашого фільму за кордоном, надсилає звіти раз на кілька місяців. І вже на початок осені ми сподіваємося отримати новий звіт. Можливо, там додасться ще кілька країн із прокатом «Памфіра». Але станом на зараз нам відомо про прокат у понад 20 різних країнах світу. Точну цифру потрібно у продюсерів уточняти», — сказав режисер.

За його словами, прокат фільму «Памфір» досі триває у кінотеатрах Італії, невеличких кінозалах у Великій Британії, починається прокат у Німеччині і завершується у Польщі.

«Крім того, станом на серпень ми вже маємо у своєму активі участь у понад 70 різних кінофестивалях по всьому світу. І географія країн, де проводяться фестивалі, є більшою за географію країн із прокатом фільму. Тобто, кіно мандрує і може жити таким своїм активним життям ще зо два-три роки», — додав Сухолиткий-Собчук.

Він також нагадав, що фільм «Памфір» уже доступний на стрімінгових платформах «Мегого», «Київстар», «Netflix», «Takflix», «Sweet.tv».

Як повідомлялося, «Памфір» є дебютним ігровим фільмом Сухолиткого-Собчука. Робота над стрічкою тривала з 2012 року.

Історія розгортається навколо родини з прикордонного села на Буковині. Голова сімейства повертається додому після тривалих заробітків та зіштовхується з труднощами, що спіткали його рідних.

«Памфір» увійшов до переліку найкращих кіноробіт 2023 року за версією видання The Guardian.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я