Олександр Ратнер: «Я гордий тим, що народився в Україні»

0

Головні особисті сугестії від творчої імпрези «Коли закінчиться війна» Олександра Ратнера, яка пройшла з аншлагом у Дніпровському будинку мистецтв, – відчуття спорідненості з людьми й природою і ненависть до тих, хто без жалю це нищить.

Січеславський поет Олександр Ратнер презентував нову книгу поезій «Мені поталанило народитись в Україні». Твори цієї збірки були написані протягом 2022-2023 років і є своєрідним щоденником, до якого поет заносив усі свої почуття та емоції. Війна – в тому чи іншому уособленні – присутня в усіх, зокрема і ліричних віршах.

Вперше слухав потужні й зворушливі вірші цього автора українською.

Редакторка обласної педагогічної газети «Джерело» Надія Антоненко у своєму дописі у фейсбуку написала: «Вірші Олександра Григоровича вражають, чіпляють за живе, піднімають на гору те, що я глибоко заховала. Дякую, пане Олександре, за емоцію!».

Я привітав поета і побажав йому подальшого творчого лету.

Також варто зазначити, що Олександер Ратнер, який зробив серйозну заявку на  письменницьку діяльність ще на початку 90-х років минулого століття, став частиною літературного процесу як Дніпропетровської області, так і всієї України.

А тому зазначена імпреза – це ще одне віншування Дніпропетровської обласної організація НСПУ з нагоди 90-го ювілею.

Фідель Сухоніс

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я