Формуючи традиції втраченого

0

Вперше після 1917 року Україна святкує Народження Божого Сина разом з усім світом!

У Дніпрі ініціатором відзначення цього величного християнського празника виступили письменники, засвідчивши, що обласна організація НСПУ не лише творча, а й відповідальна соціально-громадська організація. Літератори не просто підтримали ініціативу директора дніпровського коледжу електрифікації Микола Цоколенко у проведенні імпрези «Українське Різдво», а й стали його активними учасниками та організаторами.

Захід пройшов напрочуд гарно і змістовно. І тут особлива подяка господарю локації, власнику яхт-клубу «Січ» В’ячеславу Дідику.

У місті вирувала негода. Десь вдалині лунали вибухи . А в одному з наметів цього спортивно-рекреаційного простору колядували і співали. До шляхетної імпрези приєдналося дніпровське Товариство репресованих (голова Іван Дремлюга), священики ПЦУ та УГКЦ, семінаристи, хористи, студенти. Виступив чоловічий вокальний гурт «Січеслав». Свої книги і твори представили присутнім члени ДОО НСПУ Євген Безус, Леся Степовичка, Володимир Кільченський.

«Святкування Різдва 25-го грудня – ще один крок до європейської спільноти народів, це цивілізаційний геополітичний вибір нашого народу. Тому наше членство одноголосно взяло участь в організації цьогорічного «Українського Різдва» в Дніпрі, – наголосив голова правління ДОО НСПУ Фідель Сухоніс».

Попереду нові соціально-відповідальні заходи січеславських літераторів.

На світлинах: колективне фото на згадку організаторів імпрези, відомий український романіст історичного жанру, член ДОО НСПУ Володимир Кільченський задоволений перебігом «Українського Різдва».

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я