Книга є потужним інструментом формування духу українців — Карандєєв

0

Книга є потужним інструментом впливу та формування духу українського суспільства, переконаний т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Про це він сказав під час першого заходу «БібліоРіздво», організованого Національною бібліотекою імені Ярослава Мудрого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Шановні бібліотекарі, видавці, вашою зброєю була книга. Це і захист, і водночас потужний інструмент впливу, інструмент формування, формування нашого духу, духу тих людей, хто зараз на фронті. Духу тих, хто їм допомогає, — волонтерів, а також тих, хто на мирній території вболіває за те, щоб наша перемога була якомога швидшою, і робить все необхідне саме для цього. Хочу побажати вам наступного року, щоб шана, яка традиційно була в суспільстві до роботи бібліотекаря, щоб ця шана тільки підвищувалась», — сказав Карандєєв.

Він зазначив, що діяльність бібіліотекарів, безсумнівно, буде заслуговувати лише на найвищі оцінки від українського суспільства.

«Вся історія України була сповнена великих викликів пов’язаних з ризиком існування української нації, але саме духовність, історія, напрацювання наших пращурів, їх творів, їх бачення нашого майбутнього стали тою силою, яка дозволила нам два роки втриматися, простояти, і більше того — бачити нашу перемогу і прагнути її. Я дякую вам за ту велику роботу, яка протягом року була проведена. Ви впевнено стояли на своїх місцях, ви діяли відповідно до того великого духовного завдання, яке стояло перед кожним працівником сфери культури», — додав Карандєєв.

На заході «БібліоРіздво» також розповіли про втрати та досягнення бібліотек України у 2023 році. До нього долучилися представники законодавчої та виконавчої гілок влади, директори національних, державних та регіональних бібліотек, громадські діячі.

Як повідомлялося, порівняно з минулим роком випуск в Україні книжкової продукції збільшився на 73% за кількістю видань (друкованих одиниць), за накладами — на 203%.

Фото: Shutterstock

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я