Франкфуртський книжковий ярмарок оголосив країну-почесну гостю 2025

0

Країною-почесною гостею Франкфуртського книжкового ярмарку 2025 року стануть Філіппіни. Про це повідомив генеральний директор ярмарку Юрген Боос.

Національна рада розвитку книжкової справи Маніли підписала угоду про перебування в статусі почесної гості в Давао, завдяки чому Філіппіни стали другою країною Південно-Східної Азії, що стала почесною гостею Франкфуртського книжкового ярмарку. Країна-почесна гостя на найбільшій у світі міжнародній виставці книговидання може розраховувати на сотні угод з продажу своєї літератури.

Юрген Боос зазначив: «Попри те, що Філіппіни є 13-ю за чисельністю країною світу з понад 110 мільйонами жителів, я вважаю, що для багатьох із нас у Європі філіппінська література наразі залишається невідомою територією. Коли країна виступає в ролі почесного гостя, ми дізнаємося багато нового про важливість оповідання історій і сучасну культурну сцену для громадянського суспільства Філіппін. Неймовірні 183 різні мови, якими розмовляють на 7641 острові, різноманітні впливи країни — одні з аспектів, які я з нетерпінням чекаю побачити у Франкфурті у 2025 році».

Філіппінський сенатор Лорен Легарда зазначив: «Через десять років після того, як Індонезія стала першою почесною гостею з Південно-Східній Азії у Франкфурті у 2015 році, настав час для ще однієї країни цього регіону. Настав час, щоб міжнародне співтовариство змогло прочитати та оцінити наші історії, розказані нашими власними голосами, визнати, що філіппінські історії варті того, щоб їх прочитати, і що вони складні та створені колоніальною та постколоніальною уявою».

Робота Національної ради з розвитку книжкової справи відіграватиме важливу роль у плануванні та впровадженні проєкту Філіппін як почесного гостя у Франкфурті.

Данте Френсіс Енг II, який очолює Національну раду з розвитку книжкової справи на Філіппінах, каже: «Якщо траєкторія присутності Філіппін на ярмарку є певним показником, то справді настав час, щоб історії нашого архіпелагу з понад 7000 островів були в центрі уваги на міжнародній арені».

За словами Чаріссе Акіно-Тугаде, виконавчого директора Національної ради з розвитку книг, протягом останніх п’яти років у філіппінській книговидавничій галузі зафіксували постійне зростання прибутку.

Цьогоріч Франкфуртський книжковий ярмарок святкувати 75-річчя. Ярмарок відбудеться 18–22 жовтня. Програма буде покликана дати нове розуміння культурного та соціального життя країни за допомогою фокусу на літературі, музиці, театрі та кіно.

Почесною гостею 2023 року є Словенія. У 2024 році нею стане Італія.

Нагадаємо, Франкфуртський книжковий ярмарок запустив медіапроєкт про свою 75-річну історію.

Читайте також: Впродовж ковіду та війни – яким повернувся Франкфурт

Джерело: Publishing Perspectives

Чільне фото: adaptemy.com

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я