Хореографічна студія «Реверанс» виступила перед глядачами німецького міста Гайльбронн

0

Колектив   утілив у життя цікаву ініціативу — щойно здійснив творче турне Францією і Німеччиною. Це не перша поїздка за кордон творчого колективу із селища Долина. Мета – допомога ЗСУ.

Виступаючи минулого місяця у містечках Польщі,  вдалося зібрати 30 тисяч гривень, за які військові купили та розмістили на «нульовій позиції» сучасний прилад нічного бачення. Цей прилад є життєво важливим для відбиття нічних набігів російських загарбників і допоможе зберегти життя наших хлопців!

У Франції та Німеччині відбулося понад 10 концертів.  Мистецький колектив дарував своїм шанувальникам іскрометні запальні танці та душевні українські пісні.

Дружній колектив у кліп ока створює приязний клімат, змушує присутніх не лише плескати в долоні, а й притопувати, підспівувати, одночасно виконуючи функцію мистецького дипломатичного посла. Бо однаково захопливо сприймають концерт німці, сирійці, українці, китайці.

Не вперше у своїй журналістській та письменницькій практиці зустрічаю таку щирість, відвертість, яку подарували організатори концерту сестра греко-католицької церкви Соломія та хореограф Анастасія Лопух. 

Про важливу мистецьку та дипломатичну місію під час війни в Україні, яку розв’язала росія на нашій землі, та суттєву допомогу ЗСУ говорила від імені української громади Гайльбронну, вітаючи артистів із бойківського краю

  Віра Марущак, голова МОО НСПУ, член товариства «Україна-Світ»          

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я