Художниця Вікторія Карташова передала до фондів Національного музею літератури України свою картину «Ріка думок. Тарас Шевченко. Борітеся – поборете»

0

Про це повідомили на сторінці Національного музею літератури України у фейсбуку.

«Художниця, викладачка Арт Академії сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі Вікторія Карташова передає до фондів музею свою картину «Ріка думок. Тарас Шевченко. Борітеся – поборете», яка цьогоріч експонувалась на музейній виставці «Шевченкове слово – сучасна зброя», приуроченій 209-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка. Пані Вікторія для нашої виставки намалювала цей портрет Тараса Шевченка в останні дні лютого. Портрет став окрасою виставки. Як зазначила сама художниця: «Це портрет-символ нашої нації. Тарас Шевченко, який підіймав дух людей тоді й підіймає зараз. Чому? Шевченко – символ свободи, українізації та боротьби за існування України: «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля». Важлива цитата «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!» з шевченківської поеми «Кавказ». Поема була присвячена війні на Кавказі, яку вела Російська імперія з горцями. Зараз ці слова актуальні в українсько-російській війні як символ боротьби українського народу». Сьогодні мисткиня передає портрет в дарунок Національному музею літератури України. Висловлюємо величезну подяку Вікторії Карташовій, а також президенту Арт Академії сучасного мистецтва імені Сальвадора Далі Оксані Фурсі та ректору Олександрі Гуменній. Чекаємо Вас на наших наступних виставках у Національному музеї літератури України. Спасибі», — йдеться у повідомленні.

Фото — «Картина «Ріка думок. Тарас Шевченко. Борітеся – поборете», 150Х110 см, акрил, полотно, олійна пастель, 2023, у сучасному стилі спонтанний експресивний реалізм

Пресслужба НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я