Художню драму «Буча» показали у вісьмох містах США

0

Покази робочої версії фільму “Буча” пройшли у восьми містах Америки.

Про це йдеться у пресрелізі, наданому Укрінформу пресслужбою стрічки.

«Наприкінці лютого завершилось двомісячне турне Америкою творчої команди художньої стрічки “Буча”, робочі матеріали якої були представлені в рамках проєкту по боротьбі з російською пропагандою Art Against Propaganda та на заходах до другої річниці повномасштабного вторгнення Ukraine unbroken: 2 years of strength», — йдеться у повідомленні.

Закриті покази стрічки відбулись у восьми містах Америки: у Вашингтоні — в Українському домі, у Нью-Йорку — в Колумбійському університеті, Українському інституті Америки та Harvard Club, у Лос-Анджелесі — в Українському культурному центрі, в Солт-Лейк-Сіті — під час Sundance Film Festival, у Нью-Джерсі — в Cambridge Club House, у Філадельфії, Сан-Дієго та Бостоні.

Зазначається, що на заходах були присутні поранені українські військові, які у США отримують медичну допомогу з протезування кінцівок та реабілітацію.

Покази проходили за організаційної підтримки МЗС України, ГУР МО України, Українського інституту Америки у партнерстві з Постійним представництвом України при ООН, Українського конгресового комітету Америки та інших.

Фільм «Буча» – художня драма, сюжет якої заснований на реальних подіях. Головний герой – іноземець, що вирішив боротися зі злом у країні, яка стала для нього домом.

Сюжет кінострічки заснований на подіях, що відбулися у містах Буча, Ворзель та Гостомель під час російської окупації у лютому-березні 2022 року. Фільм розповість про порятунок місцевих жителів Костянтином Гудаускас – громадянином Казахстану, який отримав притулок в Україні та мешкав у Бучі. З початком російського вторгнення, завдяки своєму казахстанському паспорту, він має можливість проїжджати на окуповану російськими військами територію та вивозити мирних жителів. Костянтин не тільки рятує людей, а й на власні очі бачить весь жах війни та окупації.

Головні ролі у фільмі “Буча” зіграли відомий польський актор театру і кіно Цезарій Лукашевич та зірка українського кіно В’ячеслав Довженко.

Стрічка знята за кошти приватних інвесторів без залучення державних коштів.

Премʼєра стрічки в Україні відбудеться у вересні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, на кінофестивалі в Торонто показали робочі матеріали фільму «Буча».

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я