«Імерсивний Світ Тараса Шевченка»: в Канаді до 210-річчя від дня народження українського поета відбулись спеціальні покази виставки

0

У місті Торонто (Канада) в галереї Lighthouse Immersive відбулись спеціальні покази мультимедійної виставки «Імерсивний Світ Тараса Шевченка» для учнів місцевих шкіл.  

Українські студенти-переселенці школи «Thornlea Secondary School» мали нагоду поділитися українською культурою зі своїми канадськими однокласниками. Адже під час військової агресії росії проти України виставка «Імерсивний Світ Тараса Шевченка» – це єдина можливість через імерсивні технології доторкнутись до робіт Шевченка, коли оригінали заховані, аби зберегти шедеври для майбутніх поколінь.

Виставка «Імерсивний Світ Тараса Шевченка» є Українсько-Канадською копродукцією. Вона створена за участі продюсерів Наталії Делієвої (Україна), Валерія Костюка (Канада) та Національного Музею Тараса Шевченка (Україна) під художнім керівництвом Таїсії Поди (Україна) та із музичним оформленням композитора Тимура Полянського (Україна). 

Нагадаємо, з часів прем’єри в Одесі у 2021 році, виставку побачило близько 50 тисяч глядачів по всьому світові у країнах: Канада (Торонто, Вінніпег), Сполучені Штати Америки (Лос-Анджелес, Чикаго, Сан Франциско, Пітсбург, Клівленд, Денвер, Детройт), Франція (Париж), Німеччина (Берлін, Мюнхен), Японія (Токіо) та Об’єднані Арабські Емірати (Дубай).

У рамках святкування 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка готується розширення географії показів до нових країн-друзів України.

mcip.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я