Інна Совсун: «Мешканцям окупованих територій треба надати підтримку і застерегти від відвідування закладів освіти, контрольованих окупантами…»

0

Уряд має підтримати мешканців окупованих територій і застерегти їх від відвідування закладів освіти, підконтрольних окупантам, уважає народний депутат України Інна Совсун.

Уряд має надати підтримку мешканцям окупованих територій і застерегти їх від відвідування закладів освіти, підконтрольних окупантам. Таку думку у дописі на фейсбук-сторінці висловила народний депутат України Інна Совсун.  

«Уряд має через усі можливі канали зв’язку — смс-сповіщення, електронні листи, через телебачення, доступне на порталі «Дія», — повідомити освітян та батьків, що мешкають на окупованих територіях, про можливості дистанційного навчання та застерегти від відвідування закладів освіти, які контролюються окупантами, — переконана Інна Совсун. — Насамперед тому, що там неможливо гарантувати безпеку дітей.»  

Вона розповіла, що окупанти приносять не лише руйнування, жах та горе, а й позбавляють дітей можливості здобувати нормальну освіту. Батькам однієї зі шкіл у Старобільську на Луганщині, який потрапив під тимчасову окупацію, надійшов лист про те, що відтепер їхня школа належить до системи освіти так званої ЛНР, уроки почнуться за московським часом, а замість української мови, літератури, історії України, правознавства, захисту України — запроваджується російська мова та література, Всесвітня історія, історія Давнього світу, фізична культура. «Ворог навіть не намагається приховати свою основну мету — знищити все українське, перетворити нас на свою подобу.

Втім, опір українців на тимчасово окупованих територіях свідчить, що шансів на це — нуль», — запевняє Інна Совсун.  

Вона закликала вірити в ЗСУ та сподіватися, що скоро діти зможуть знову повернутися до навчання на всій території України. «Херсонські школи з понеділка відновили навчання — у дистанційному режимі. Схоже, безстрашні херсонці вирішили просто ігнорувати існування москалів у рідному місті, бо ті не варті їхньої уваги «, — додала Інна Совсун.

golos.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я