Київські письменники взяли участь у вшануванні пам’яті 360-ти українських вояків

0
658

21-го листопада за ініціативою Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України чисельна делегація від Національної спілки письменників України, земляцьких організацій Києва, членів Фонду, відомих митців, громадських діячів та Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки відвідала селище Базар, долучилася до програми вшанування пам’яті 360-и українських вояків, які в 1921 році вирушили в 2-й Зимовий похід, після жорстоких боїв, уже без набоїв потрапили в полон до більшовиків, рішуче відмовилися вступити до дивізії Котовського і прилюдно, «для устрашєнія», були розстріляні чекістами.

Вічна пам’ять Героям — вірним, незламним синам України!

А потім київська делегація переїхала в селище Народичі, де за доброго сприяння керівників територіальної громади гідно пошанувала пам’ять Героїв і подякувала селянам за дбайливе збереження їхніх поховань.

Сільській бібліотеці від НСПУ та Фонду було вручено біля 200 книг класиків української літератури та сучасних письменників, кілька нагород отримали ветерани АТО та шановані люди селища.

Національний хор ім. Г. Верьовки під керівництвом народного артиста України Зеновія Корінця, Герой України Анатолій Паламаренко, народний артист України Василь Нечепа, заслужений працівник культури України Петро Засенко та інші київські письменники подарували громаді села блискучий концерт, який надовго запам’ятають селяни.

Борис Пономаренко

Джерело: facebook.com.


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я