Кобзар із Javelin: у Запоріжжі проходить виставка плакатів про війну

0

У Запоріжжі показують виставку українського графіка та художника-дизайнера Миколи Гончарова. Серію «Плакати військового часу» можна побачити на фасаді Туристичного інформаційного центру.

Раніше роботи показували на Закарпатті в рамках міжнародної мистецької резиденції BIRUCHIY. Про особливості плакатів Гончарова розповіла директорка з розвитку та зв’язків з громадськістю артпроєкту Олена Сперанська для Gazeta.ua.

Микола Гончаров на своїх малюнках зображує яскраві образи-символи. Серед них – і національна символіка. Зображення автор підкреслює влучними висловами українською та англійською. Також допомагає розставити акценти вдало підібрана кольорова гама.

«Плакати Миколи Гончарова – завжди потрапляння «в ціль». Глибинний зміст, мінімалізм, колір та форма. Тут одночасно є біль, сарказм і правда», – розповіла Сперанська.

Графічні роботи митця сприяють підняттю духу патріотизму, висміюють «цінності» армії країни-терориста, а також закликають світову спільноту не стояти осторонь та допомагати Україні.

«Він – художник, що може працювати з різними медіа, але плакат – його основна, дуже потрібна зараз й потужна справа», – пояснила директорка артпроєкту.

Микола Гончаров із 1997 року є членом Спілки художників України. Працює провідним художником в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара«. Брав участь у колективних виставках плакатів та представляв персональні.

Виставку «Плакати військового часу» можна побачити до 31 липня за адресою: просп. Соборний, 151.

На Закарпатті провели міжнародну мистецьку резиденцію BIRUCHIY TRANSCARPATHIA 022. ART WAR. Представили роботи 40 митців з України, Італії, США, Австрії, Великої Британії, Франції, Іспанії, Чехії, Данії та Польщі.

Зазвичай захід проводили на Бірючому острові, що на Запоріжжі. Цього року місцем проведення через тимчасове захоплення території російськими військами стало Нижнє Селище Хустського району Закарпатської області.

Надія Кибукевич

gazeta.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я