Королева Іспанії в українській вишиванці вручала престижну літературну премію

0

Королева Іспанії Летиція одягнула вишиванку від української фірми Etnodim на 45-те вручення літературних премій «Паротяг» (El Barco De Vapor) і «Широкий кут» (Gran Angular) за 2023-ій рік.

Про це повідомила пресслужба Королівського палацу Іспанії.

На врученні в палаці Сарсуели також були президент SM Group Хосе Мануель Сідад, який опікується обидвома преміями, та директорка Фонду SM Марія Тереза Ортіс.

2023-го року переможницею дитячої премії «Паротяг» стала Моніка Родрігес за твір «Сміливіше за Наполеона» (Más braver than Napoleon), а юнацької «Широкий кут» – Патрісія Ґарсія Рохо за роботу «Літо, коли прибули вовки» (El verano en que llegaron los lobos).

Премія SM – найвизначніша в галузі дитячої та юнацької літератури в Іспанії. Вона обирає номінантів із творами, які стосуються важливих цінностей для молоді: сміливості, дружби чи наполегливості.

Грошова винагорода кожної з премій – 35 тисяч євро. Фонд SM зі 1978-го року підтримує читання як складник навчання та розвитку дітей і молоді. Крім того, фонд працює над якістю та рівністю в освіті для дітей в 10-ти країнах Латинської Америки.

Як повідомило Суспільне, Летиція не вперше з’являється на публіці в українській вишитій сорочці. Зокрема, 3-го березня 2022-го року вона відвідала у вишиванці один зі соціальних проєктів фонду Mutua Madrileña. Королева вбралася так на знак підтримки українського народу в перші дні повномасштабного вторгнення Росії. Вишила ту сорочку прикарпатка Ольга Соловей.

Нагадаємо, що в травні для того, щоби зібрати кошти для відновлення школи на Київщині, актор Марк Гемілл вирішив розіграти виготовлену на замовлення вишиванку – з вишитими світовими мечами. Таких сорочок існує всього дві.

nta.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я