Краєзнавиця Галина Данильчук стала лауреатом премії імені Ігоря Свєшнікова в галузі охорони культурної спадщини

0

Комітет із присвоєння премії імені Ігоря Свєшнікова в галузі охорони культурної спадщини краю своїм рішенням відзначив авторку книжок «Рівне у долях його мешканців», співавторку видання «Рівне на межі тисячоліть», старшу наукову співробітницю Рівненського обласного краєзнавчого музею Галину Данильчук (на знімку).

Про це повідомляє golos.com.ua.

Пані Галина багато років досліджує історію Рівного та його мешканців: і знаних рівнян, і менш відомих, чиї долі тісно переплелися з історією обласного центру. До початку пандемії Галина Данильчук з однодумцями щороку організовувала в Рівному унікальну подію «Свято однієї вулиці». Долучилася до організації понад сотні різноманітних виставок. Активна учасниця загальноукраїнського заходу «Музейні гостини» — свята, яке впродовж багатьох років улаштовує Рівненський обласний краєзнавчий музей до Міжнародного дня музеїв.

Окремою сторінкою професійної біографії Галини Данильчук є краєзнавчі читання «Згадаймо разом». Упродовж останніх десяти років краєзнавиця займається пошуком та популяризацією матеріалів про життя та діяльність родини травознавців Носалів. За її ініціативи 2001-го в Рівному встановили пам’ятний знак Михайлу Носалю, а 2004-го йому присвоїли звання «Почесний громадянин Рівного».

Нагадаємо, що премія імені Ігоря Свєшнікова — відомого вченого, доктора історичних наук, дослідника Поля Берестецької битви вручається щорічно з 2006-го за значні досягнення в галузі охорони культурної спадщини Рівного та області. У грошовому еквіваленті — це 10 тисяч гривень.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу пресслужби Рівненської обласної ради

Фото Олександра ХАРВАТА

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я