«Маріупольську драму», яку написав закарпатський письменник, зіграли у Німеччині

0

Виставу Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь), який через війну релокувався до Ужгорода, у Лейпцигу зустріли справжнім аншлагом.

Про це повідомила Закарпатська ОВА, передає «Еспресо.Захід«.

Уперше «Маріупольську драму» зіграли в Німеччині. «Серед глядачів було й чимало українців, які через війну покинули рідні домівки і знайшли прихисток у Німеччині. На великій європейській сцені театру Schaubühne Lindenfels українські актори показали один із найбільших воєнних злочинів окупантів», — зазначили в ОВА.

"Маріупольська драма"

Фото: Закарпатська ОВА
«Маріупольська драма» розповідає про трагічні події березня 2022 року. Тоді росіяни бомбардували будівлю драмтеатру, вбивши при цьому кілька сотень мирних українців, котрі переховувалися там.

У виставі, що написана в жанрі сторітелінгу, кожен актор – очевидець тих подій – грає самого себе, вкотре повертаючись у жахливі спогади й переживання.

"Маріупольська драма"

Фото: Закарпатська ОВА
Додамо, що рік тому Донецький драмтеатр релокувався й відновив свою роботу в Ужгороді. П’єсу за свідченнями акторів написав закарпатський письменник Олександр Гаврош, а поставив її директор департаменту культури ОВА, заслужений працівник культури України Євген Тищук.

zahid.espreso.tv

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я