Міносвіти повідомило, які предмети потрібно скласти для вступу до вишів

0

Перед вступною кампанією-2022 майбутнім абітурієнтам потрібно скласти необхідний перелік предметів зовнішнього незалежного оцінювання, результати яких потрібні для вступу до університетів.

Про це повідомляє пресслужба міністерства. «Майбутнім абітурієнтам, окрім підготовки до ЗНО, важливо обрати оптимальний перелік предметів для того, щоб мати широкі можливості для вступу до закладів вищої освіти», — зазначили у МОН.
Так, конкурсні предмети, результати з яких потрібні для вступу на ту чи іншу спеціальність, наведено за посиланням.

У МОН зазначили, що першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова та література чи українська мова. Успішно склавши ЗНО з української мови та літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку бажану спеціальність, адже отримають не лише результати тестування з обраного навчального предмета, а й додатково – результат ЗНО з української мови. Однак важливо, що результат ЗНО з української мови не можна використовувати замість результату з української мови та літератури.

Для осіб, які вступають на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування), другий та третій конкурсні предмети відрізняються залежно від спеціальності. Інформація про те, якими будуть ці предмети, наведена за посиланням.

Крім того, вступникам, які бажають отримати ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з двох конкурсних предметів. Першим предметом є українська мова або українська мова та література. Другий предмет ЗНО пропонується на вибір вступника з переліку других та третіх предметів, зазначених за посиланням для художніх спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який здається у навчальному закладі.

Для тих, хто надходитиме на основі молодшого спеціаліста або професійного молодшого бакалавра або молодшого бакалавра, необхідно отримати результати ЗНО з двох предметів, а також скласти професійний іспит у навчальному закладі. Першим предметом, як у двох попередніх випадках, є українська мова або українська мова та література. Другим конкурсним предметом для таких вступників на вибір навчального закладу у разі участі у конкурсі на бюджетні місця буде математика або історія України, а для вступників на контракт установи можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір вступника.

У МОН нагадали, що вступники можуть використати результати ЗНО 2019-2022 років.

Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться в Україні 19 і 26 березня 2022 року. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета.

Додаткова сесія ЗНО в Україні розпочнеться 23 червня і триватиме до 13 липня.

Реєстрація на пробне ЗНО проходила з 5 по 22 січня.

ua.news/uа

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я