Міський голова Монастириськів Андрій Старух поділився своїми думками щодо питання доцільності існування у Києві музею Михайла Булгакова

0

– Музей російського наркомана в нашій столиці треба наповнити новим змістом. Так як це зробили в Шепетівці з музеєм колаборанта  М.Островського. Доповнити експозиціями з Биківні, Тюрми на Лонцького, Бучі, Оленівки, Маріуполя, Іловайська, тюрем-психушок для дисидентів, а також експозиціями про розстріляних кобзарів та жертв Голодоморів… Щоб кожен відвідувач з України та Європи назавжди затямив, що за Пушкіним прийдуть пушки. Щоб кожен правильний рускій та місцевий москвофіл, сублімуючи про велич руського міра, прокидався від спогадів про його жертви. І не міг уже чути хруст “французкой булкі” без хрусту кісток українців у катівнях царської охранки, КДБ чи ФСБ.  Щоб у нього був відповідний післясмак. Як у німця після відвідування Бухенвальду чи Майданека. Усе показати у взаємозв’язку – особливо те, як м’яка сила культури йде в авангарді завоювань імперії росіян. Як димова завіса, – зазначив Андрій Старух на своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук”. – Місце хороше, будівля і частина експозицій уже є. З нуля важко було б такий проект почати. І внести в усі путівники для туристів та в протоколи офіційних іноземних делегацій як рекомендовані.

Нагадаємо, 30 серпня ц.р. у Секретаріаті Національної спілки письменників України ініціювали закриття музею російського письменника у Києві, який “оспівав і возвеличив не лише царат і монархію, а й нелюдську жорстокість, яка притаманна росіянам і є основною рисою російської нації”. Замість музею Булгакова Спілка письменників пропонує створити музей видатного українського композитора Олександра Кошиця. Він мешкав у тому ж будинку до 1906 року.

Джерело: Тижневик «Номер один»

gazeta1.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я