МЗС анонсувало четвертий марафон із написання текстів про українську культуру у Вікіпедії

0

Міністерство закордонних справ разом з Українським інститутом та ГО «Вікімедіа Україна» з 1 по 31 березня проведуть щорічну інформаційну кампанію «Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії».

Цьогорічна тема проєкту – деколонізація української культури, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

«Ця інформаційна кампанія має на меті збільшити кількість статей про Україну та її культуру українською та іншими мовами, оскільки Вікіпедія є одним із найбільших і найдоступніших світових джерел інформації», — зазначили автори проєкту.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадав, що з 2021 року, коли виникла ініціатива наповнення Вікіпедії правдивими фактами про Україну, проєкт досяг неабияких успіхів.

За його словами, цей проєкт особливо важливий зараз у контексті протидії спробам Росії знищити українську ідентичність, спотворити українську історію, присвоїти наших митців, в цілому заперечувати право України на існування.

«Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії є важливою частиною стратегії просування у світі правдивих, заснованих на фактах наративів про Україну», – наголосив очільник МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що з 2021 року в межах інформаційної кампанії у Вікіпедії були створені понад 6 000 унікальних статей на тему української культури різними мовами. На платформі з’явилися тексти не лише французькою, німецькою, японською, китайською тощо, але й арабською, баскською, валійською, індонезійською, мовами тіап і гуджараті.

З інформацією щодо конкурсу, списком запропонованих статей та умовами участі можна ознайомитись за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, на кінець 2023 року кількість статей у українській Вікіпедії перевищила 1,3 мільйона, що є 14-м показником у світі.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я