На Дніпропетровщині презентували методичний посібник «Мистецтво сценічного слова»

0

До Міжнародного дня рідної мови Дніпропетровська обласна організація НСПУ презентувала чергову книгу проєкту «Створюємо еКнигу разом!» із серії «Учитель: advanced level» – методичний посібник на допомогу вчителю «Мистецтво сценічного слова».

Проєкт було започатковано ДОО НСПУ у 2017 році спільно з КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти» ДОР» та Дніпропетровськими обласними бібліотеками –  для дітей та для молоді ім. М. Свєтлова. Автором ідеї, упорядником та співавтором є Еліна Заржицька.

До книги увійшли п’єси 18 сучасних українських письменників. Музику на твори Т. Шевченка, Л. Українки, сучасних поетів і поеток написали троє композиторів Придніпров’я.

Тексти адаптовано для закладів освіти. Отже, юні актори – здобувачі освіти 5-6 класів – можуть під час уроку перевтілитися в героїв обраної п’єси або заспівати вподобану пісню.

Методичні рекомендації з питання викладання навчальної дисципліни «Мистецтво» (Театр, Музика) у 5 та 6 класі Нової української школи підготували завідувач кафедри СГО КЗВО «ДАНО» ДОР» Іван Безена та методист КЗВО «ДАНО» ДОР» Галина Зігмонт.

Ознайомитись із книгою можна тут.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я