На Дніпропетровщині презентували збірник творів школярів «Розповім про подвиг»

0

21 листопада 2022 р. Україна відзначила День Гідності та Свободи. Саме в цей урочистий день у Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відбулася презентація електронної книги «Розповім про подвиг». До збірки ввійшли поетичні та прозові твори учнів області – переможців однойменного обласного учнівського конкурсу.

Мистецький захід «Розповім про подвиг» був упроваджений знаним письменником, членом НСПУ, Михайлом Селезньовим. На теперішній час конкурс керований донькою поета Іриною Селезньовою. Сприяють і підтримують організації цієї культурної події департамент науки та освіти Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровська обласна рада ветеранів.

Редколегія у складі: Ірина Селезньова, Олена Швець-Васіна та Еліна Заржицька ретельно відібрали поезії та нариси, присвячені нашим захисникам. Часто-густо діти писали про батьків, дідів, сусідів, які зараз зі зброєю в руках захищають Україну.

«Довелось дуже бережно працювати з текстами. Перепитала у кожної родини: чи можна розміщувати допис у збірці, – розказує Ірина Селезньова. – Було, що відповідали: «Ні, зараз не можна. Наш батько знаходиться у полоні». Але маємо вищу справедливість. Зараз у цьому залі знаходиться Вʼячеслав, який переїхав до нас із Маріуполя. Він є учнем ЗЗСШ № 52 і прийшов разом із батьком, який нещодавно повернувся з полону».

Членкиня редколегії книги «Розповім про подвиг», поетка і композиторка, Олена Швець-Васіна зазначила: «Юні таланти Дніпропетровщини у своїх творах оспівують героїчний образ нашого захисника – мужнього воїна, який захищає рідну землю, свободу українського народу від рашистської навали». Привітала присутніх пані Олена своїми творами: прочитала акровірш «Місто Дніпро» і виконала пісню «Так тримати!».

Директор обласної бібліотеки для дітей Ольга Прокопович-Ткаченко привітала учасників із Днем Гідності та Свободи і розказала, як тривала робота над технічним створенням збірки. Фахівці бібліотеки намагались підготувати книгу до презентації саме в цей урочистий день.

Онлайн приєдналась до презентації вчитель образотворчого мистетцва КЗ «Гімназія № 6», керівник студії «ColorArt» м. Камʼянське Ольга Домашева. Саме її вихованці зробили тематичні ілюстрації, що якнайкраще прикрасили книгу.

Присутні – вчителі НВК № 66 і № 4 – тепло відгукнулись і про своїх учнів, які виявили бажання взяти участь в конкурсі. «Діти писали про те, що хвилювало серце, те, про що неможливо мовчати, – ці слова «червоною стрічкою» пронизали презентацію». Юні автори читали свої поезії та прозу і кожен бажав Перемоги нашим Воїнам Світла.

На заході виступила із власними музичними творами Відмінник культури України, член Асоціації композиторів Національної всеукраїнської спілки, музичний і художній керівник дитячого авторського музичного театру «Надія» при ДДМШ №3 Валентина Фалькова. Вона заспівала романс «Ти зі мною» на вірші Михайла Селезньова та виконала інструментальну п’єсу «Моя земля» з поетичним епіграфом О. Швець-Васіної.

Модерувала захід письменниця Еліна Заржицька.

Книгу можна читати тут: biblio-child.dp.ua.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я