На Кіпрі відбувся допрем’єрний показ фільму «Українські сапери. Щоденники війни»

0

В Орокліні у Республіці Кіпр 24 лютого відбувся допрем’єрний показ фільму «Українські сапери. Щоденники війни» режисера з Кам’янця-Подільського Андрія Зайця.

Про це режисер розповів кореспондентові Укрінформу.

«24 лютого в Орокліні, Республіка Кіпр, відбувся допрем’єрний показ стрічки «Українські сапери. «Щоденники війни», який розповідає про героїчну роботу військовослужбовців 143-го об’єднаного навчально-тренувального центру «Поділля» під час російсько-української війни з 2014 по 2023 роки. Подія відбулася за підтримки Товариства українсько-кіпрської дружби, Посольства Польщі в Республіці Кіпр та муніціпалітету міста Орокліні», — зазначив Заєць.

За його словами, перед показом відбулася виставка «Mamo, ja nie chcę wojny! («Мамо, я не хочу війни!») та відеоекспозиція «Posters For Ukraine» від Посольства Польщі в Республіці Кіпр.

Заєць додав, що 28 лютого у Національному центрі «Український дім» в Києві в межах конкурсної програми національного фестивалю документального кіно Cinema for Victory відбудеться показ документального фільму «Українські сапери. Щоденники війни».

Офіційна прем’єра фільму запланована на 4 квітня.

Зйомки стрічки підтримані програмою «Стипендія для кіношників і програма цифрового підвищення кваліфікації» за підтримки «House of Europe», що фінансується ЄС у партнерстві з Netflix.

Як повідомляв Укрінформ, фільм «Україна’22: Щоденники війни» режисера Андрія Зайця отримав спеціальний приз міжнародного кінофестивалю Cannes 7th Art Awards.

Фото надав Андрій Заєць

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я