На Рівненщині визначили лавреатів літературної премії «Рівненський акцент-2022»

0

Шестеро письменників стали лавреатами приватної літературної премії «Рівненський акцент». Три роки тому її започаткувала родина Диб’яків. Як розповіла Суспільному голова оргкомітету Неоніла Диб’як, претендувати на премію можуть автори, які пишуть про Рівненщину.

У номінанти премії «Рівненський акцент» із семи претендентів потрапило шестеро, зазначила Неоніла Диб’як. До авторів є лише одна вимога — вони мають писати про Рівненщину. Розглядають твори, написані впродовж останніх 10-15 років.

«У мене є п’єси на історичну тему і є п’єси сучасні. Так от, історичні п’єси на тему Рівненщини, і пані Ніла попросила, щоб я їх дав. Для мене це було несподівано, і дуже приємно, що я став лауреатом», — ділиться лавреат премії Олексій Заворотній.

Премією відзначають твори художньої літератури, в яких розповідається про відомих людей, пам’ятні події та проблеми Рівненщини, з метою популяризації літературно-мистецьких надбань області.

«Ми всіх, хто пише про Рівненщину, нагороджуємо званнями лавреата, вручаємо дипломи й подарунки. Наші подарунки теж мають особливість, це не гроші. Це обов’язково мають бути якісь вироби майстрів, художні полотна, будь-які речі, які мають мистецьку цінність, але вони зроблені в Рівному, намальовані рівненськими митцями», — пояснює голова оргкомітету премії Неоніла Диб’як.

У 2022 році лавреатами стали рівняни Лідія Гольонко, Наталія Демедюк, Олексій Заворотній, Анна Лимич, Євгенія Пірог та Марія Солтис-Смирнова з Вараша.

Руслан Савуляк

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я