Netflix «поховав» у серіалі українського воїна-письменника Павла Вишебабу

0

Платформа Netflix представила документальний серіал «Матері війни», в якому українського військового і письменника Павла Вишебабу оголосили «загиблим».

Про це письменник розповів у Facebook.

«Netflix не встиг привітатися зі мною, як тут же попрощався. Документальний серіал «Матері війни», який вийшов у них на платформі, виявився не зовсім документальним. Він закінчується розповіддю про мене з купою фото й відео, читанням рядків із моїх віршів. Аж раптом звучить драматична музика, відео з кольорового стає чорно-білим, і оповідач говорить, що Вишебаба загинув під Сєвєродонецьком», – розповів Павло.

Емоційна кульмінація серіалу здивувала читачів письменника, які йому й написали.

«Польські творці зі мною нічого не узгоджували, я можу зрозуміти – вони думали, що я вже тойво. Чому – не знаю. Кінцівка серіалу дійсно вийшла драматичною, але є нюанс. Я продовжую служити – незмінно у 68 бригаді – і хотів би, щоб не лякали моїх друзів і читачів, принаймні марно. Так що, якщо у вас є час, натхнення й виходи на творців серіалу «Matki Wojny» або Netflix, напишіть їм, будь ласка, про цю помилку», – сказав поет.

Документальний фільм «Matki Wojny» виробництва Польщі вийшов торік у жовтні. Прем’єра серіалу на платформі Netflix відбулася 24 серпня 2023 року.

Павло Вишебаба не судитиметься з платформою та авторами фільму і сподівається, що вони відреагують на його пост.

«Я запитав у юристів, скільки коштуватиме підготовка претензії чи позову до суду. І це за ціною дорівнює трьом fpv-дронам, тому я відмовився від цього і сподіваюсь, що автори помітять мій допис і подумають, як виправити помилку», – сказав воїн у коментарі Інституту масової інформації.

gazeta.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я