Оголосили збір коштів на фестиваль, заснований Вікторією Амеліною

0

Український ПЕН оголосив збір коштів, щоб підтримати Нью-Йоркський літературний фестиваль. Про це повідомили на фейсбук-сторінці організації.

«Через геноцидальну війну росії проти нашої країни з 2022 року фестиваль не міг відбуватися у прифронтовому Нью-Йорку, але Вікторія й далі працювала над багатьма важливими культурними та освітніми ініціативами в рамках фестивалю. Понад усе ми б хотіли, щоби справа її життя тривала. Тож хочемо попросити всіх, у кого є така змога, підтримати Нью-Йоркський літературний фестиваль», — зазначили у ПЕН.
 
Кошти збирає одна з кураторок проєктів Нью-Йоркського літературного фестивалю Ольга Русіна. Гроші перерахують на статутну діяльність ГО «Нью-Йоркський літературний фестиваль» після переоформлення рахунків організації.
 
Долучитися до збору можна за посиланням (номер монобанки 5375 4112 0732 8878). 
 
Вікторія Амеліна — письменниця, членкиня Українського ПЕНу.
 
У 2014 році Вікторія Амеліна дебютувала у літературі з романом «Синдром листопаду, або Homo Compatiens», що вийшов у видавництві «Discursus». Роман увійшов у десятку рейтингу «ЛітАкцент–2014». У 2014 вона стала лавреаткою національної премії «Коронація Слова» за лірику. У 2015 призупинила кар’єру в IT заради письменницької роботи.
 
У 2017 році вийшов її роман «Дім для Дома», що увійшов до коротких списків премій ЛітАкцент року та премії Міста Літератури ЮНЕСКО, літературної премії Європейського Союзу. Авторка книжки для дітей «Е-е-есторії екскаватора Еки». 2021 року стала лавреаткою премії імені Джозефа Конрада.
 
Окрім того, Вікторія Амеліна — співзасновниця Нью-йоркського літературного фестивалю. Вона загинула 1 липня внаслідок поранення, отриманого під час ракетного обстрілу росією Краматорська.

chytomo.com
 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я