Оксана Линів отримала Саксонську премію Моцарта

0

Львів’янка Оксана Линів отримала Саксонську премію Моцарта. Дириґентку нагородили та заснований нею Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU. Нагородження відбулося у церкві Святого Маркуса в німецькому місті Кемніц. Оксана Линів приєдналася до нагородження віртуально.

Вручення провела Габріелє Рамзауер, директорка архіву Моцартів у Зальцбурзі (Австрія) та директорка музеїв Моцарта Міжнародної фундації «Моцартеум Зальцбурґ». Премію урочисто передала Барбара Клєпш, міністерка культури Саксонії.

Через пандемію оркестр не зміг виступити на події у повному складі. Але концерт відбувся за участі музикантів, які навчаються в Європі. Український піаніст Антоній Баришевський виконав велику сольну програму з творів українських композиторів. А молоді музиканти Тарас Зданюк (скрипка), Ганна Макарова (альт) та Анастасія Мякушко (віолончель) виконали один із найвідоміших камерних творів Вольфґанґа Амадея Моцарта «Фортепіанний квартет № 1, V 478». На завершення концерту українські музиканти приєдналися до молодіжного оркестру «100 дітей Моцарта», що стало символом музичного єднання без кордонів.

Як повідомляв «Міст», Оксана Линів стане музичною директоркою театру у Болоньї.

Ольга Гринько, Zaxid.net

Джерело: meest-online.com.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я