Онука Астрід Ліндґрен хоче осучаснити книжки бабусі

0

Анніка Ліндґрен, яка опікується літературною спадщиною бабусі, збирається осучаснити класичні твори Астрід. Про це вона повідомила в інтерв’ю німецькій національній газеті Die Zeit.

Анніка зазначила, що замінить застарілі вирази актуальними термінами, щоб зробити класичні твори доступнішими для нових поколінь. Суть історій буде повністю збережена. За словами онуки Астрід, такий підхід допоможе подолати прірву між традиціями та сучасністю.             

В інтерв’ю йдеться зокрема й про етичну складову модернізації: з твору «Пеппі Давгапанчоха» зникнуть неприйнятні для авдиторії слова на позначення афроамеринської етнорасової групи.

Відомо також, що Карін, донька Астрід Ліндґрен, довгий час виступала проти внесення будь-яких змін у твори письменниці.

Астрід Ліндґрен — шведська дитяча письменниця, книжки якої перекладені більш ніж 85 мовами та видані у понад 100 країнах. Її найвідоміші твори — «Карлсон, який живе на даху» та «Пеппі Довгапанчоха».

На честь письменниці у 2002 році була заснована Меморіальна премія імені Астрід Ліндґрен, яка сприяє розвитку дитячої та юнацької літератури. Нагадаємо, що в 2023 році лавреаткою премії стала американська письменниця Лорі Галс Андерсон.

Читайте також: Герої добрих історій: 10 персонажів з книжок Астрід Ліндґрен

Фото: Vroegert

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я