«Письменник і війна»

0

«Письменник і війна» – такою була тема розмови в студії дніпровського телеканалу «Відкритий» у авторській програмі Юлії Сироти. На цей раз журналістка запросила до розмови голову ДОО НСПУ Фіделя Сухоноса та новообрану до лав Національної спілки письменників України Олену Федіну.

Фідель Анатолійович  зазначив, що більшість членів письменницької організації Січеславщини не просто розділяють з усіма українцями труднощі й жахи війни,  залишившись у рідному краї, а й продовжують працювати.

«Хоч і не поділяю вислів «культурний фронт», бо справжній фронт він один  –  це передова, і його тримають наша гордість та  надія бійці ЗСУ, – підкреслив Ф. Сухоніс, – однак, літератори області  вносять і свою лепту в загальну перемогу. Найперше – продовжуючи працювати зі словом. І  в такий спосіб доводять усьому світові, що українці мають свою культуру, свою мову й  наші герої захищають не просто територію, а духовність європейської нації».

Олена Федіна розповіла про  байки свого авторства, з якими вона виступає перед діточками наших захисників, внутрішньо переміщених осіб, сиротами. Наразі одна з найактивніших членкинь Дніпропетровської обласної організації НСПУ готує спеціальну програму для маленьких слухачів зазначених авдиторій до дня Святого Миколая.

Голова ДОО НСПУ розповів також про інші численні ініціативи членів та членкинь області.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я