Письменник у бібліотеці рідного села

0

Малює  осінь сонцем, жовтолистом і багрянцем.
В озерних чистих водах віддзеркалює блакить,
І павутиння бабиного літа в тихім танці
Летить в прозорість осені – о, зупинися, мить!

 
Ось такими нотками звучить тема осені в одному з віршів письменника-земляка Євгена Безуса.

І дійсно, в цей листопадовий день природа порадувала й обдарувала тройчан і їхнього гостя сонячним і теплим днем.
Голова Лихівської об’єднаної територіальної громади  Лариса Миколаївна Савченко  організувала транспорт й особисто забезпечила прибуття письменника-земляка до рідного села.    

І ось уже в приміщенні Троїцької сільської  бібліотеки, де зібралися залюблені в художнє слово сільчани, відбулася зустріч із письменником-земляком Євгеном Безусом, членом Національної спілки письменників України.

Лунали теплі й щирі слова привітання від пані Валентини Бобрик, бібліотекарки Троїцької сільської бібліотеки, пані Ольги Панич, старости Троїцького старостату, пані Лариси Савченко,  голови Лихівської територіальної об’єднаної громади, пані Тетяни Троян, керівниці Троїцького краєзнавчого музею, працівників культури, учасників бібліотечних об’єднань «Оберіг» та «Душі криниця» і просто шанувальників.

Євген Безус народився в нашому селі 3 вересня 1943 року, за півтора місяця до визволення села від нацистських окупантів. І хоч народився не в окопі, але побував там, коли земля горіла і здригалася від бомб та снарядів.

У нас це вже друга зустріч із письменником. Наразі нова українська книга є однією з кращих надбань бібліотеки. А Євген Безус подарував свої книги, їх у нього вже дев’ять, – читачам Троїцької, Миколаївської бібліотек та Троїцькому краєзнавчому музею. Дякуємо, пане Євгене, за ваше добре серце!!!
    
Сьогодні зроблено огляд творів, які вже були в нашій бібліотеці й відбулася презентація нової книги «Талан талановитих», збірка повістей та оповідань.

Говорили про творчість письменника під час війни. Нові вірші та оповідання.  Наш декламатор Людмила Салимон читала вірші зі збірки «Поетичні вишиванки-2». Слухали відеозапис пісні на слова Євгена Безуса «Марш добровольчих батальйонів» у виконанні Аліни Леник. Тройчани: Олена Василівна Головченко, Надія Федорівна Горлач декламували  авторські вірші та пісні про мир, село,Україну, природу. А Людмила Піддубна написала вірш-посвяту Євгену Федоровичу Безусу. Голова громади Савченко Л. М. дякувала за підготовку та проведення такої змістовної літературної зустрічі. Бажала письменнику здоров’я, творчого натхнення та подальших зустрічей в інших бібліотеках нашої громади. Керівник музею Троян Т.І. провела екскурсію по Троїцькому краєзнавчому музею.
   
Цей захід відбувся завдяки стійкості та мужності наших захисників.
   
Ми вклонилися силі нескорених і вшанували хвилиною мовчання полеглих героїв.
   
Дарували нашому шановному земляку вишиту картину, на якій зображено голуба миру.
   
Бо про мир мріє кожен українець.
Слава Україні!
Героям Слава!


Валентина Бобрик, бібліотекар Троїцької сільської бібліотеки

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я