Поезія стає опорою і підтримує ЗСУ

0

Відомий український письменник Андрій Любка, який від початку війни вже зібрав кошти на купівлю для ЗСУ 24 автомобілів, на своїй сторінці у фейсбуку повідомив, що отримав 16 587 гривень на купівлю авто для армії від укладачів та видавців антології «Поезія без укриття» — хроніки протистояння, в якій 70 поетів представили свої поезії, створені в перший місяць війни.

«Це антологія, в яку Ірена Яніцька та Надія Гармазій зібрали літературні твори першого місяця війни, а Василь Карп’юк із видавництва «Discursus» видав її книжкою, — написав Андрій Любка. — Саме кошти з продажу і благодійного аукціону книжки мені сьогодні й надіслали. Чесно кажучи, в це важко повірити, бо хіба ж можна щось заробити на поезії? Але якщо поєднати літературний і менеджерський таланти, патріотизм і діяльне бажання допомогти — то можна! Кілька примірників антології ми обов’язково покладемо в джип, що буде куплений зокрема й за ці гроші».

Як пояснила ідейна натхненниця проекту «Поезія без укриття» Надія Гармазій, передана сума зібрана під час продажу половини накладу, а також з благодійного аукціону, ініціатором якого став письменник і журналіст із Кропивницького Роман Любарський.

«Раді, що праця поетів стала реальною допомогою для ЗСУ, а для читачів — розрадою в час війни, — наголосила дизайнерка проекту Ірена Яніцька. — Адже це всенародне протистояння, зафіксоване у слові…».

Петро МЕЛЬНИК
Кропивницький

Фото надано автором

golos.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я