Путінська орда намагається знищити українську націю. Звернення до світових діячів культури

0

Керівники національних творчих спілок України та Всеукраїнського товариства «Просвіта» звернулися до світових діячів культури у зв’язку з війною проти України, яку розв’язала Російська Федерація.

Нижче –  текст відозви.

Шановні колеги, друзі, митці!

Ми, керівники національних творчих спілок України, від імені творчих спілок, які представляємо, звертаємося до вас із закликом допомогти Україні в цей драматичний час, коли вирішується майбутнє людської цивілізації.

24 лютого путінська Росія розпочала повномасштабну війну проти незалежної України, намагаючись стерти нашу державу з мапи Європи і знищити українську націю.

На територію мирної України вдерлася орда варварів і вбивць.

Це вже було в нашій історії, коли волелюбну Україну загарбав кривавий комуністичний режим, який до нас прийшов із Росії.

Російські загарбники вбивають мирних жителів, нищать інфраструктуру, обстрілюють українські міста, намагаються захопити нашу столицю – Київ, який уже став цитаделлю й символом незламності нашої нації і її героїзму!

Під загрозою опинилися тисячолітні цінності й надбання української нації.

На наших очах розгортається жахлива драма однієї з найбільших країн Європи.

У цей тяжкий час випробувань Україна героїчно і самовіддано захищає від страшної загрози не лише свою свободу і незалежність, а й увесь цивілізований світ.

Адже путінська Росія – це країна-терорист, збожеволілий керівник якої розв’язав війну проти України і загрожує світові ядерною зброєю.

Ми звертаємось до вас, шановні митці, із закликом публічно засудити агресію Росії, спрямовану проти нашої країни, а також звернутися до урядів своїх країн із проханням максимально підтримали Україну зброєю і санкціями, спрямованими на повну ізоляцію Росії від світової економіки, світової фінансової системи і світових технологій.

Закликаємо вас підписати і звернутися до своїх прихильників і шанувальників, а також до людей доброї волі, до всіх, хто служить істині й добру, із закликом ставити підписи під петицією про імпічмент Путіна, яка з’явилася на американській онлайн-платформі петицій Change.org

Шановні митці!

Україна сьогодні рятує людство від апокаліпсису.

Допоможіть нам зупинити сповзання світу до катастрофи!

Слава Україні!

Михайло Сидоржевський, голова Національної спілки письменників України

Костянтин Чернявський, голова Національної спілки художників України

Євген Шевченко, голова Національної спілки майстрів народного мистецтва України

Павло Мовчан, голова Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка

Володимир Єсипок, голова Національної спілки кобзарів України

Мирослав Вантух, голова Національної хореографічної спілки України

Едуард Странадко, голова Національної спілки фотохудожників України

Богдан Струтинський, голова Національної спілки театральних діячів України

Зеновій Корінець, диригент Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г.Г.Верьовки

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я