Революційний погляд на історію краю від стародавнього часу до XX сторіччя. Презентація книги

0

Презентація збірки наукових розвідок Анатолія Петровського під назвою «Забутий Світьод. Сторінки минулого Північного Причорномор’я» відбулася у виставковій залі міського історичного музею.

Автор: Лариса Мініна

На зустрічі з автором книги були присутні викладачі суспільно-гуманітарних дисциплін Южноукраїнського професійного ліцею, студенти, шкільна молодь, ЗМІ та допитливі жителі міста.

Автор: Лариса Мініна

Автор: Лариса Мініна

Анатолій Петровський – економіст за фахом, краєзнавець та історик за покликанням. Його книга на 740 сторінок – результат копіткої 30-річної праці.

У ній зібрано 60 наукових статтей, присвячених зародженню індоєвропейської цивілізації, різним народам, першим згадкам про Гард та «забутій, занедбаній історії нашого краю» від давнього часу до 19 сторіччя. У збірнику сотні ілюстрацій, мап, світлин, тисячі посилань на літописи та інші історичні джерела. Книга внесена до каталогу наукової літератури.

Нова трактовка острова Гард

Нова трактовка острова Гард

Придбати цей унікальний фоліант, опублікований в 2020 році у Німеччині, можливо тільки через інтернет. Але на презентації присутні мали змогу потримати книгу в руках, погортати її сторінки та послухати автора.

Автор: Лариса Мініна

Анатолій Петровський за дві години розповів безліч цікавих історичних подробиць, багато з них спростовують традиційні проколоніальні погляди на історичний процес.

Він також зазначив, що на початку вересня направив листа секретарю Южноукраїнської міської ради Олександру Акуленку, який виконує обов’язки мера, з аргументами щодо перейменування нашого міста, але, на жаль, відповіді досі не отримав.

Деякі сторінки унікальної книги

Час спілкування минув швидко, але багато кому захотілося заглибитися в історичну спадщину наших предків та самим розібратися в усіх тонкощах історичного процесу.

Автор: Лариса Мініна

yuzhkanews.city


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я