Рівненський театр ляльок готує прем’єру, присвячену Володимиру Івасюку

0

Рівненський театр ляльок готує прем’єру, присвячену Володимиру Івасюку, вистава розрахована на дорослу аудиторію.

Про це у Телеграміповідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, передає Укрінформ.

«Виставу для дорослої аудиторії готує наш театр ляльок, ця прем’єра присвячена геніальному композитору й музиканту Володимиру Івасюку та його батькові», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що академічний обласний театр ляльок готує музичну виставу «Хлопчик із скрипкою в грудях», впоратись хочуть до квітня. Над ідеєю нової постановки думали майже рік, долучена вся трупа театру, йдуть репетиції і робота над декораціями.

Автором та режисером є заслужений артист України, актор рівненського облмуздрамтеатру Станіслав Лозовський.

Як розповів голова облради, в основі вистави – біографічна повість «Монолог перед обличчям сина», її автором є батько Володимира Івасюка – Михайло. Він – український письменник, літературознавець, фольклорист, педагог, громадський та культурний діяч, відбував ув’язнення в гулагівських бараках.

Карауш підкреслив, що «Хлопчик із скрипкою в грудях» – історія про те, як батько виховує сина, яким бачить його, як це впливає на життя родини і що це означає для українців. Постановча група зібрала чимало матеріалу, слухали історії від сестер композитора. Багато чого увійде в виставу.

Керівник театру Володимир Данилюк уточнив, що вистава розрахована не на дитячу публіку, а, передусім, на старшокласників та дорослого глядача.

Як повідомляв Укрінформ, Рівненський обласний театр ляльок відкрив театральний сезон прем’єрою «Коти-біженці», також тут відкрилася експозиція першого в Україні інтерактивного музею української звитяги «Укроленд».

Фото: rivne.online

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я