Секретаріат Національної спілки письменників України вітає українських митців із Днем Соборності України!

0

У цей знаменний для України день наші серця сповнені почуттям гордості за нашу незламну державу й щемкого болю за її трагічну історію.

З діда-прадіда нашу благодатну землю намагалася загарбати й привластити підступна росія: привласнити все – від українських страв і предметів побуту до споконвічних українських земель, а нас, українців, наш дружний трудолюбний народ, – розсварити і знищити.

Ми, українські митці, стоїмо на сторожі української  мови, культури, історії, бо наше завдання – обороняти духовні кордони нашої батьківщини, плекати й розвивати українську мову й передати цей багатющий спадок нашим нащадкам. І це дуже важливо: захист духовних кордонів, бо потужні духовні кордони употужнюють і кордони державні.

З початком російської агресії і широкомасштабного російського вторгнення тема України і її долі не сходить зі шпальт провідних міжнародних видань. Ця розв’язана росією війна зробила так, що нашою країною почали цікавитися, вивчати її мову й історію, а героїчна українська армія довела, що українці – це волелюбна мужня незламна нація, нація переможців.

Тепер Україна не лише щит усієї Європи від російського мордору, а й, можна сказати, її серце, яке живить і рухає весь величезний організм європейського континенту.

Найважливіше, чого Україна досягла за майже рік жахливої війни  проти російських загарбників – це величезну повагу до себе всіх демократичних країн, повагу до свого народу, історії, культури і мови. Бо ми показали на полі бою, у затятій борні проти лютого ворога, ким насправді є українці.

Наші пращури передали нам величний спадок – відчуття того, що ми – не лише європейська нація, а й та, яка здатна на запеклий самозахист від російської пошесті.

Ми горді за наших звитяжних воїнів, які ціною власного життя мужньо захищають нашу батьківщину від московитів, боронять її рубежі, за всіх, хто боровся й бореться за нашу незалежність!

Жорстокі жорна війни нас гартують щодня, проте українська нація перетворилась на суцільний вогняний сплав – незгасний і незборимий!

Слава воїнам ЗСУ!

Слава Україні!

З Божою поміччю – до Перемоги!

Секретаріат НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я