Словник Merriam-Webster назвав «вакцину» словом 2021 року

0

Укладачі американського тлумачного словника Merriam-Webster назвали словом 2021 року «vaccine» («вакцина»).

Інтерес до тлумачення цього слова в 2021 році зріс на 601%, у порівнянні з 2020, і на 1048%, якщо порівнювати з 2019 роком. Merriam-Webster довелося переглянути та розширити в травні визначення слова «вакцина».

Також словник Merriam-Webster опублікував ще 10 слів, інтерес до яких виріс у 2021 році: insurrection («повстання»), perseverance («наполегливість»), woke («обізнаний»), nomad («кочівник»), infrastructure («інфраструктура»), cicada («цикада»), Murraya («дерево муррайя»), cisgender («цисгендерність»), guardian («вартовий») и meta («мета»).

Нагадаємо, Лексикографи Оксфордського словника англійської мови обрали «vax» (вакцина / вакцинація / вакцинуватися) головним словом 2021 року.

У 2020 році укладачі словника не змогли обрати одне слово року, тому обрали цілих 16 слів. Серед інших це були «локдаун», «коронавірус», «білоруський», «імпічмент». При цьому видавці тлумачних словників Collins Dictionary назвали словом 2020 року «локдаун» (lockdown). Американський тлумачний словник Merriam-Webster назвав словом 2020 року іменник «pandemic» («пандемія»).

Фото: Flickr

Джерело: ms.detector.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я