Стартує літературна премія імені Платона Воронька

0

Премія імені Платона Воронька (далі – премія) – українська щорічна літературна премія НСПУ в царині літератури для дітей.

Премія встановлена в 2018 році, названа на честь видатного дитячого письменника Платона Воронька.

Премія присуджується в таких номінаціях:

краща поетична книжка для дітей українською мовою;

краща прозова книжка для дітей українською мовою.

На здобуття премії висуваються авторські книжки для дітей, що вийшли друком упродовж 2-х попередніх календарних років, але не пізніше ніж за три місяці до їхнього висунення на премію.

Премія не присуджується за книжки, відзначені іншими літературними всеукраїнськими преміями.

Вік учасників – необмежений.

Висунення – від 1 листопада до 1 грудня (книжка в 3-х екземплярах).

Подання на премію приймаються від творчих спілок, літературно-мистецьких об’єднань, культурно-просвітницьких та видавничих організацій.

Надсилати подання на премію на адресу: Національна спілка письменників України, вул. Банкова, 2, м. Київ, 01601, з поміткою «На премію ім. Платона Воронька».

Присудження – 19 грудня, у день проведення традиційного свята Творчого об’єднання дитячих письменників «Літературна резиденція святого Миколая» в Національному музеї літератури України.

Лауреату премії вручається диплом і грошова винагорода. Фундатор (фундаторами) премії можуть бути фізичні особи – шанувальники творчості Платона Воронька. Сума винагороди та імена доброчинців оголошуються під час вручення премії.

Посмертно премія не присуджується.

Київська організація НСПУ

Джерело: facebook.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я