«Сторінками неопублікованих книжок»: у Кропивницькому відбулась творча зустріч з Ольгою Полевіною

0

18 липня 2023 року в КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» в рамках «Літературної вітальні» відбулася приємна й довгоочікувана подія – творча зустріч із членкинею Національної спілки письменником України, головою Кіровоградського обласного літературного об’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного Ольгою Полевіною.

«Сторінками неопублікованих книжок» – саме таку назву мав захід, що об’єднав письменників, журналістів, працівників культури та небайдужих містян.

Кіровоградська обласна організація НСПУ є давнім партнером Музею мистецтв, тож у межах «Літературної вітальні» вже відбулось чимало зустрічей із літераторами краю: Оксаною Буяновою, Валерієм М’ятовичем, Григорієм Клочеком, Василем Бондарем та іншими. Модератором зустрічі з Ольгою Полевіною виступила очільниця обласної організації НСПУ Надія Гармазій, яка розповіла про те, що знайома з письменницею близько 20 років і що свого часу саме Ольга Миколаївна дала їй рекомендацію для вступу до НСПУ.

Під час розмови Ольга Полевіна охарактеризувала доробок опублікованої прози з погляду тем і жанрів, але більш детально зупинилася на книгах, які написано, та ще не опубліковано. Таких романів у письменниці вже п’ять і два з них, за словами присутньої на заході видавчині Тамари Самиляк, мають побачити світ, і до цього варто докласти зусиль. Розповіла письменниця й про свій перехід на українську мову. Свого часу вона писала і видавала свої книги російською, але за нинішніх воєнних умов, як каже письменниця, з усіх сил необхідно прагнути захищати свою країну, мову, культуру.

Розповідаючи про свої неопубліковані книги, авторка торкнулась і питання про віртуальні видання як альтернативу паперовим книгам. Упродовж повномасштабної війни Ольга Полевіна не тільки була активною у власному творчому житті, а й як голова літературного об’єднання «Степ» опікувалась літераторами краю. Свідченням того є видані колективні книги антивоєнного спрямування – «Смертельний соль-дієз», «Рік лютневої люті» та інші.

Несподіваним і для самої письменниці, і для її колег став її прихід у дитячу літературу як авторки казок.

На питання модераторки, чи хотілось би письменниці щось змінити в своєму житті, вона відповіла, що і вдруге прожила б життя так само – присвятивши себе музиці та літературі.

Привітати Ольгу Полевіну цього дня прийшло чимало колег і друзів: Олена Трибуцька, Тамара Самиляк, Ольга Погрібна, Наталя Фесенко, Тетяна Микитась та інші.

Сьогодні будь-які заходи у культурному секторі та й не тільки можливі завдяки захисту ЗСУ. Тому й кожна успішно проведена зустріч чи презентація сприймається як упевнений крок до перемоги. Саме тому роль подібних розмов і зустрічей зростає, бо подібні ініціативи допомагають долати важкий психоемоційний стан і сповнюють силами для боротьби.

Пресслужба Кіровоградської обласної організації НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я