Стрічка «Клондайк» здобула п’ять нагород на Hamilton Film Festival у Канаді

0

Стрічку «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач визнали найкращим повнометражним фільмом у межах кінофестивалю в Канаді, також картина здобула відзнаки за найкращий звук, режисуру, сценарій та операторську роботу.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно у фейсбуку, передає Укрінформ.

«Поки команда фільму перебуває у промотурі в США, а оскарівські академіки дивляться «Клондайк», стрічка отримала п‘ять нагород на Hamilton Film Festival: «Найкращий повнометражний фільм», «Найкращий режисер», «Найкращий сценарій», «Найкращий оператор», «Найкращий звук», — йдеться у повідомленні.

Держкіно нагадує, що події фільму відбуваються у липні 2014 року на Донбасі навколо молодого подружжя, яке готується стати батьками.

«Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. Тим часом у небі над ними збивають цивільний літак», — пише відомство.

Підкреслюється, що фільм «Клондайк» є претендентом на висування на премію «Оскар» у номінації в категорії «Найкращий міжнародний художній фільм» від України. Зазначається, що шортлист претендентів буде оголошено 21 грудня, номінантів на «Оскар» — 24 січня 2023 року.

«Клондайк» — це четверта повнометражна робота Горбач, раніше вона зрежисувала «Омар і ми», «Люби мене», «Гарчання чорних псів». Головну роль виконала акторка театру і кіно, володарка Премії кінокритиків «Кіноколо» Оксана Черкашина. Доповнили каст Сергій Шадрін і Олег Щербина.

Фото: Держкіно, Фейсбук

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я