Сватівська бібліотека отримала 600 нових книг від громадської організації «Українська ініціатива»

0

Фонд Сватівської районної бібліотеки поповнився майже шістьма сотнями нових книжок українських письменників. 10 лютого їх передав голова Луганського осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська ініціатива» Олег Якубов. Журналісти Сватове.City дізнавалися, чим цікава подарована література.

Книжки від громадської організації передали в рамках акції «Подаруй бібліотеці книжку». Олег каже, загалом це видання сучасних українських письменників. Усі книги надруковані в Україні.

Серед них є подарункові екземпляри — це справжні витвори мистецтва. Наприклад, книга «Кyiv Street Art» видана англійською мовою, і вона — такий собі путівник столицею України. Красиво оформлена з цікавими ілюстраціями вуличного мистецтва.

Олег Якубов передав 600 книжок бібліотеці у Сватовому у лютому 2021

Книжка «Кyiv Street Art» видана англійською й оформлена у вигляді гайду столицею України з ілюстраціями вуличного мистецтва. Автор: Сватівська районна бібліотека

— Серед видань переважно твори українських авторів, присвячені війні на Донбасі. А ще багато арт-культурних та інформаційно-культурних видань, — каже Олег. — Також серед подарованих книжок є видані іноземними мовами — англійською, італійською, французькою та німецькою. Усі книги надруковані в Україні за підтримки Міністерства інформаційної політики.

Багато подарованих видань про Україну і видатних українських спортсменів. Бібліотекарка Наталія Пономарьова каже, бібліотечний фонд давно не оновлювався книжками спортивної тематики.

Всеукраїнська громадська організація «Українська ініціатива» вже не вперше передає книжки до бібліотек Луганщини. Книги українських письменників Олег Якубов передав і до Луганського педуніверситету у Старобільську. Ще члени цієї громадської організації займаються впровадженням соціальних проєктів і допомагають військовим на передовій.

Джерело: svatove.city.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я