«Терімен»: чернігівські письменники-фантасти презентували новий роман

0

Олена Терещенко та Олександр Білогура – чернігівські письменники, в творчому доробку яких нараховується по кілька книжок. У своєму новому романі «Терімен» автори пропонують читачам поринути у світ, створений у симбіозі японської культури та українського фольклору.

«Саме слово «терімен» означає давнє японське рукоділля, пошиття маленьких фігурок із клаптиків тканини. Здавна вважається, що ці фігурки приносять удачу. Їх наповнюють різними ароматичними травами. Коротше, це такий вид рукоділля. І чому ми так назвали книгу? Коли прописували героїв, моя героїня вирішила, що вона буде займатися саме таким японським рукоділлям. А коли книжка була дописана і постало питання назви, то ми вирішили, що вона чудово лягає. По-перше, з цим рукоділлям пов’язані певні сюжетні ходи, а по-друге, роман співавторський, то він теж ніби таке клаптикове шиття. Тому така назва»,- Олена Терещенко та Олександр Білогура – письменники; автори книжки «Терімен».

Кожен автор по черзі створював свій шматок, відштовхуючись від написаного в попередньому. Складно повірити, утім, така багатокомпонентна історія, написана двома талановитими авторами, створює єдиний перебіг подій, а не окремі оповіді.

«По суті, це антиутопія з елементами магії, фентезі. Зав’язка полягає в тому, що офіцер викрадає яйце чарівного птаха. Потім це яйце знаходить молодий науковець і він розуміє, що в тих умовах, у яких він перебуває, птах загине. Він розуміє, що птах з альтернативної Японії, і зв’язується зі знайомою науковицею та складається план порятунку, але все йде не так гладко. І ми вибудовуємо певну сюжетну лінію, аби показати умови існування у цьому світі, менталітет людей, і взагалі, чому так сталося і чому природа протистоїть людині», — Олександр Білогура – письменник; автор книжки «Терімен».

Цікавим є і те, що автори до останнього точно не знали, який же фінал отримає їхня історія, адже постійно додавалися нові деталі.

«Щодо часу, то це було десь пів року. А що стосується контакту, то кожен по черзі писав свій шматок, надсилав співавтору, аби він бачив певні гачки, куди йому рухатись, і ми проговорювали це. На самому початку проговорювали сюжет, але наприкінці з’явилися нові персонажі і трішки змінився сюжет», — Олена Терещенко – письменниця, авторка книжки «Терімен».

Придбати примірник книжки можна на сайті видавництва «Кондор» або безпосередньо в авторів як в електронному, так і в друкованому вигляді.

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Світлана Білоус

cheline.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я