В Україні запустили онлайн-платформу для тестування та вивчення англійської

0

В Україні з’явилась Національна екосистема вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою. Про це повідомила пресслужба МКІП 9 лютого.

«Наше завдання полягає в тому, щоб організувати системне навчання насамперед учителів загальноосвітніх навчальних закладів та учнів із першого класу загальноосвітніх закладах по всій країні, а згодом і в інших закладах освіти для всіх учасників освітнього процесу», — повідомив директор Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Олег Єресько.

Національна екосистема вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою – це безкоштовний та доступний 24/7 всім українцям ресурс.

Екосистема складається з трьох кроків:

  • визначення рівня володіння англійською мовою,
  • маркет-плейс сервісів навчання англійської мови,
  • опанування англійської мови за допомогою наймасовішого освітнього онлайн проєкту України «Lingva.Skills».

«Загальна мета цієї програми і цього закону – підвищити рівень знання англійської мови, зробити її більш вживаною в Україні і, фактично, другою нормальною мовою спілкування, як є у інших європейських країнах», – додав міністр культури Олександр Ткаченко.

Систему адаптивного тестування точно та швидко визначить рівень володіння англійською мовою, кількість спроб – необмежена, «щоб людина змогла повертатись до тестування під час свого навчання та мала змогу постійно відслідковувати власний прогрес», – зазначив заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Віталій Зубков

Екосистему презентували Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство освіти і науки України та Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Поліна Горлач

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я