Триває прийом творів на здобуття премії імені Лесі Українки

0

Триває прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2021 рік.

Про це повідомляє kmu.gov.ua.

Премія присуджується у чотирьох номінаціях:

  • Літературні твори для дітей та юнацтва;
  • Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва;
  • Театральні вистави для дітей та юнацтва;
  • Кінотвори для дітей та юнацтва.

Положенням про премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, яке затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2004 № 32 (зі змінами), визначено, що на здобуття премії висуваються оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за півроку до їх подання на конкурс. До участі у конкурсі не приймаються твори, що вже були відзначені іншими преміями. Також премія не присуджується повторно.

Висувати твори на здобуття премії можуть творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації. Про повний перелік документів, які подаються на здобуття премії, можна дізнатися на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням.

Прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії триватиме до 1 грудня 2021 року.

Нагадаємо, премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження премії імені Лесі Українки, який діє на громадських засадах, здійснює Держкомтелерадіо. Комітет подає до 1 січня Держкомтелерадіо обґрунтовані пропозиції щодо номінованих творів на здобуття премії. Узгоджені пропозиції вносяться в установленому порядку Міністерством культури та інформаційної політики до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.

Заявку з поміткою «На здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» просимо надсилати до Держкомтелерадіо за адресою: вул. Прорізна, 2 , м. Київ, 01001.

Контактний телефон: (044) 279-59-61,

e-mail: vadim@comin.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я