У Дніпрі на пресконференції представлять Всеукраїнський проєкт «Сильні та натхненні»

0
831

25 листопада у Дніпрі відбудеться пресконференція, присвячена Всеукраїнському літературному конкурсу для дітей «Сильні та натхненні: історії, що допомагають долати труднощі».

25 листопада о 10:00 в інформаційному центрі «Наше Місто» (м. Дніпро: вул. Старокозацька, 58) відбудеться пресконференція на тему «Сильні та натхненні»: у Дніпрі оголосили конкурс оповідань». Спікери: Альона Райхман, заступник директора Благодійного Фонду «За Дітей», Фідель Сухоніс, голова ДОО НСПУ.

Учасники заходу розкажуть про особливості та унікальність соціального проєкту, який триває, про можливості для авторів та важливість його реалізації для деяких соціальних груп населення.

Проєкт «Сильні та натхненні» ініційований «Кабінетом молодого автора Національної спілки письменників України» спільно з сучасною цифровою друкарнею «7bc», а також із Дніпропетровським осередком НСПУ, Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей та мистецькою спільнотою «VivArt». 20 найкращих оповідань після конкурсного відбору увійдуть до книжки — повноколірної, проілюстрованої юними художниками. Для того, щоби зміст видання був доступним для дітей із вадами зору, за розміщеними на сторінках QR-кодами кожен твір можна буде прослухати у виконанні студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого. Підготувати ж відео допоможуть студенти кафедри кіно і телемистецтва Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Особливістю цього проєкту є те, що до творення видання будуть залучені також діти-сироти, вихованці КЗСЗ центрів соціальної підтримки дітей та сімей міста Дніпра «Довіра», «Барвінок», «Обійми», діти з вадами зору учні КЗО «Спеціалізованої школи №12» Дніпропетровської обласної ради та вихованці Довбиської спеціальної школи-інтернату (Житомирська обл.).

Охочі взяти участь у пресконференції «Сильні та натхненні», можуть звернутися за телефонами: Юліана Каракаш (067)308-45-52 (резервний номер – Дарина Сухоніс-Табацька: (093) 384-07-25, (050) 672 41 66). Пострелізи імпрез читайте на сайті nashemisto.dp.ua.

Трансляції шукайте на офіційному каналі.

Також нещодавно темі цього конкурсу був присвячений у Дніпрі випуск телепрограми «Важливе в деталях» (ведучий – Фідель Сухоніс).

«Кабінет молодого автора НСПУ»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я