У Камʼянському презентували 6-ий випуск альманаху «VivArt»

0

Дехто вважає, що в нашому воєнному сьогоденні не варто витрачати час на культуру та мистецтво, краще приділяти увагу політичним і суспільним новинам. А проте, виявляється, що хороша книжка може не лише підняти настрій, а ще й об’єднати читачів та авторів.

Саме такою книжкою став 6-ий випуск альманаху «VivArt», який було видано кам’янським видавництвом «Дружко» за підсумками ІХ Всеукраїнського літературного конкурсу #VivArt. Якраз презентація цього альманаху і відбулася днями в кам’янській центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка.

Захід відбувався одразу в онлайн та офлайн форматах і об’єднав письменників з усієї України. «VivArt» згуртував літераторів від 16 до 45 років. Співавтори цьогорічного альманаху живуть від Донбасу до Карпат, але наше серце пульсує в рідному Кам’янському Дніпропетровської області», — розповідає членкиня ДООНСПУ, голова журі конкурсу «VivArt» і співзасновниця видавництва «Дружко» Марія Дружко. Під час презентації завдяки новітнім технологіям співавтори нарешті почули і побачили одне одного. Кожен розповів про себе і свій творчий шлях, а також прочитав невеличкий фрагмент свого твору, що увійшов до альманаху. Творча синергія та позитивні емоції вирували майже 2 годин. До речі, дехто з письменників зізнався, що подібна зустріч відбулася для нього вперше.

За традицією мистецької спільноти «VivArt» просто під час зустрічі наші колежанки, членкині правління ДООНСПУ, координаторки «Кабінету молодого автора» Євгенія Яворська та Марія Дружко провели літературний експеримент – разом з усіма учасниками заходу вони написали новий вірш про творчість і натхнення. Вийшло цікаво і непересічно. Найважливіше – протягом усієї презентації альманаху «ViVart» над Україною панували спокій і тиша – без жодної сирени!

ДОО НСПУ, Кам’янський осередок

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я