«Ріки незмінно течуть додому», а січеславські письменники вшановують своїх колег

0

За ініціативою Українського інституту книги з 16 по 24 березня вперше в Україні відбувся Національний тиждень читання поезії. Темою було визначено Дім. Гаслом тижня став рядок вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому».

Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді запропонувала долучитись до цієї широкомасштабної акції і членам та членкиням Дніпропетровської організації НСПУ, і освітянам, і читачам та поціновувачам поетичного слова.

На запрошення активно відгукнулись письменники. Голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс прочитав вірш зі збірки «Райські яблука» поетки Людмила Левченко. Пан Фідель зазначив: «Людмила пішла із життя 6 років тому. Але ми, її колеги, пам’ятаємо й шануємо талановиту майстриню віршування. Її творчості притаманна гармонія почуттів і слова, Людини і природи. Сподіваюсь, що слухачі й читачі оцінять цілющі думки поетеси і вони ляжуть на їхні серця світлом прозріння».

До акції долучились також спілчани Еліна Заржицька, Сергій Злючий, Сніжана Біла, Євген Безус, Олена Федіна, Анна Щербак, Олеся Омельченко (вірші поетеси також декламувала її онука Рита), Лариса Омельченко, Олена Швець-Васіна, Світлана Кміта.

Олена Федіна взяла участь у події не тільки як письменниця, а і як освітянка. Отже, її декламації віршів Людмили Левченко та молодої талановитої авторки Сніжани Білої привернули увагу завідувача кафедрою соціально-гуманітарної освіти Дніпровської академії неперервної освіти, доктора філософії Івана Безени. Для прочитання він обрав вірш дніпровського поета й художника Віталія Старченка зі збірки «Ламка експресія доби».

Вірші Людмила Левченко також прочитали доцент кафедри соціально-гуманітарної освіти Дніпровської академії неперервної освіти Анна Кирпа і старший викладач цієї ж кафедри Тетяна Богатирьова.

Письменники радіють, що пам’ять про їхнього колегу достойно вшановано.

Письменниця та вчителька із селища Чаплине Валентина Пустова теж не залишилась осторонь. Вона декламувала вірші київського поета Вадима Крищенка.

У читаннях також узяли участь фахівці бібліотеки й читачі.

Послухати записи поезій можна на сторінці Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді у фейсбуку — https://www.facebook.com/dobm.dp.ua

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я